Párovanie dobierok s faktúrami v Omege

Zákazníci Neoshipu majú v expedičnom systéme k dispozícii aj zoznam vyplatených dobierok. Pre účely párovania dobierok s faktúrami je možné exportovať tieto dáta v rôznych formátoch. Vo fakturačnom systéme OMEGA je možné párovať dobierky s faktúrami hromadne prostredníctvom SEPA XML.

Export súborov s dobierkami v Neoshipe

1, V Neoshipe si v ľavom menu vyberiete Zoznam vyplatených dobierok:

2, Následne si do poľa VS platby, (=VS, pod ktorým vám boli na účet vyplatené dobierky) zadáte VS, ktorý vidíte na výpise. Veľmi jednoduché je tiež dohľadanie dobierok cez filter platba na účte. V zozname sa vyfiltrujú všetky vyplatené dobierky pod daným variabilným symbolom, resp. v hromadnej platbe:

3, Následne si v EXPORTE vyberiete možnosť Exportovať SEPA, na základe ktorého budete môcť platby s faktúrami v OMEGE párovať automatizovane:

Import SEPA XML v Omege a párovanie dobierok

SEPA XML súbor naimportujete v evidencii do kniha účet v banke cez import BV:

Z možností vyberiete SEPA XML a vložíte súbor, ktorý ste si stiahli z Neoshipu:

Na záver je potrebné urobiť ešte jednu zásadnú vec: Naimportovaný SEPA XML súbor obsahuje aj samotnú hromadnú platbu, ktorú je potrebné vymazať. Po jej vymazaní stačí už len skontrolovať obraty a zostatok bankového výpisu:

Takýmto spôsobom môžete veľmi jednoducho napárovať dobierky (hoci vám na účet prišli v hromadnej platbe) s vystavenými faktúrami.

Spokojní zákazníci
a ich príbehy

Chceli by ste vyskúšať Neoship?

Chcem vyskúšať Neoship