Expedovanie a logistika
06.04.2020
13 min. čítania

Vyberte si Neoship a získajte pre váš eshop nielen prepravu balíkov

Autor
Neoship
Dátum zverejnenia
06.04.2020
Zdielať článok

Šírenie vírusu COVID-19 zmenilo dianie v celej ekonomike. Offline je na ústupe. Jedným z mála, ktorým sa v tomto období darí, sú eshopy. Mnohí práve preto skúšajú šťastie v tejto oblasti a rozmýšľajú o založení eshopu. K prevádzkovaniu eshopu neodmysliteľne patrí aj výber kuriérskej spoločnosti. Na slovenskom trhu ich poznáme niekoľko. Je tu však aj Neoship, s ktorým môže eshop získať ešte viac.

Spomedzi rôznych kuriérskych spoločností je na trhu aj náš NEOSHIP, ktorý zahŕňa viac ako len služby prepravcu.
Naším cieľom je automatizovať procesy súvisiace s expedovaním objednávok z eshopu alebo faktúr z fakturačného systému, vďaka čomu eshop výrazne šetrí čas a v konečnom dôsledku aj financie.
Okrem prepravy balíkov eshop s Neoshipom získa systém s detailným prehľadom o balíkoch, financiách a s množstvom ďalších unikátnych funkcionalít.

Aké eshopové riešenie si vybrať?

Ak uvažujete nad založením eshopu, máte dve možnosti: Vybrať si opensource riešenie alebo osloviť spoločnosť, ktorá vám vytvorí eshop na mieru. Každé riešenie má svoje výhody/nevýhody, možnosti/obmedzenia, špecifiká a samozrejme rozdielnu cenu. Váš výber sa určite bude odvíjať od typu produktu, vašich preferencií, času, finančných prostriedkov atď.

Vzhľadom na naše partnerstvá a prepojenia s jednotlivými systémami by sme vám radi dali do pozornosti niektorú z nižšie uvedených alternatív. Výberom jednej z nich vyriešite nielen založenie eshopu, ale vďaka spolupráci Neoshipu s jednotlivými riešeniami získate napojenie eshopu na prepravcu a unikátne funkcionality expedičného systému. Komplexnú funkcionalitu Neoshipu si môžete pozrieť v inštruktážnom videu.

Samozrejme, služby Neoshipu môžu využívať aj existujúce eshopy. Stačí nás len kontaktovať.

1, Opensource riešenia: WooCommerce a Prestahop

Oba systémy predstavujú flexibilné riešenie pre tých, ktorí si chcú otvoriť eshop rýchlo a jednoducho. Ich obľúbenosť spočíva najmä v jednoduchej inštalácii a používanosti. Ak sa práve rozhodujete medzi WooCommerce alebo Prestashopom odporúčame vám prečítať si nasledovný článok, v ktorom nájdete porovnanie výhodnosti jednotlivých riešení.
WooCommerce aj Prestashop vieme prepojiť s Neoshipom. Vďaka tomuto prepojeniu užívatelia jednoducho vyexpedujú objednávky, vyriešia doručenie kuriérom aj do ParcelShopu, vytlačia preberací protokol a štítky s logom eshopu a priebeh doručovania zásielky môžu sledovať priamo pri objednávke.

Ako plugin inštalovať vo WooCommerce a vďaka nemu efektívne expedovať si môžete pozrieť tu.

Ako plugin Neoship inštalovať v Prestashope a vďaka nemu efektívne expedovať si môžete pozrieť tu.

2, Eshopové systémy na mieru

Ak si želáte eshop s vlastným dizajnom, štruktúrou a ďalšími špecifickými požiadavkami na slovenskom trhu nájdete niekoľko spoločností, ktoré vám takýto eshop vytvoria na mieru – podľa vašich predstáv.
Skvelú skúsenosť máme so spoločnosťami CreativeSites, NEONUS a UI42, s ktorými sme nadviazali spoluprácu a ich eshopové systémy sú prepojené s Neoshipom. Užívatelia týchto systémov tak môžu v maximálnej miere automatizovať expedičné procesy.

Shoptet – eshopový systém Shoptet

Na Slovensku a v Čechách Shoptet využíva približne tretina eshopov. Zvolíte si šablónu, nahráte produkty a váš predaj môže začať. Toto riešenie je obľúbené najmä pre jednoduchosť a intuitívne ovládanie. S napojením na Neoship o to viac.
Pozrite sa na možnosť automatizovaného expedovania pre užívateľov Shoptetu.

CreativeSites – eshopový systém CreativeShop

Spoločnosť CreativeSites patrí medzi najväčších dodávateľov eshopových riešení na mieru. Ich eshopový systém CreativeShop je s Neoshipom integrovaný do takej miery, že užívatelia jednoducho v administrácii eshopu vyriešia expedíciu objednávok, vytlačia štítky, preberací protokol, pri objednávke môžu sledovať priebeh doručovania zásielky a okrem kuriéra si môžu kupujúci
vybrať alternatívne doručenie do ktoréhokoľvek Parcelshopu na Slovensku.

Ako vďaka Neoshipu prebieha expedícia v eshopoch vytvorených v CreativeSites si môžete pozrieť v názornej ukážke.

NEONUS – eshopový systém NeonusWebSystem (NWS)

V NEONUSe vytvárajú webové stránky a eshopy na ich vlastnom vytvorenom systéme NWS. Dizajn ich stránok je precízne vypracovaný a šitý na mieru podľa predstáv klienta. NEONUS je ďalším z partnerov Neoshipu. Cez API je napojený na Neoship, vďaka čomu užívatelia priamo z administrácie vybavia všetky záležitosti týkajúce sa vyexpedovania objednávok, tlači štítkov a preberacieho protokolu.
Efektivitu expedovania klientov Neonusu si môžete pozrieť tu.

Čo ak mám iné riešenie eshopu?

Ak ste vaše eshopové riešenie nenašli na tomto zozname, no chceli by ste využívať výhody Neoshipu, nezúfajte. Neoship môže využívať akýkoľvek eshop. Nie ste limitovaní jeho riešením. Do Neoshipu môžete objednávky importovať individuálne cez API, prostredníctvom súborov CSV/XML alebo údaje nahrávať manuálne. V žiadnom prípade vám to však nebráni naplno využívať všetky jeho ostatné funkcionality.

Je Neoship možné prepojiť aj s fakturačným systémom?

Okrem vyššie spomenutých eshopových riešení vieme Neoship prepojiť aj s niektorými fakturačnými systémami a ťahať údaje na balíky priamo z faktúr. Aktuálne Neoship prepojíme so Superfaktúrou, Pohodou a Oberonom.

Buďte s Neoshipom o krok vpred. Kvalitné prepravné služby a pridanú hodnotu v podobe expedičného systému Neoshipu oceníte nielen vy, ale aj vaši zákazníci. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Spokojní zákazníci
a ich príbehy

Chceli by ste vyskúšať Neoship?

Chcem vyskúšať Neoship